Στη Βουλή η λίστα με τους 32 βουλευτές

Σε συνεδρίαση καλείται την ερχόμενη Τετάρτη η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα με τη λίστα των 32 βουλευτών που φέρονται να εμφανίζουν "περίεργο πλουτισμό".

Την Επιτροπή συγκάλεσε ο πρόεδρός της Αθ. Νάκος έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του Δ. Παπαδημούλη.

Με την επιστολή ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Σχετικά με την επιστολή ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: "Για την περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ ζήτησα την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Όταν ασχολείται με το θέμα το ΣΔΟΕ και παρεμβαίνει και η δικαιοσύνη είναι αδιανόητο να ολιγωρεί το ίδιο το Κοινοβούλιο".

Νωρίτερα ο Γ. Στουρνάρας, προς απάντηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη για το θέμα μεταβίβασε στη Βουλή έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τα εξής: "Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το πόθεν έσχες, οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο. Είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου. Ειδικότερα, κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων". Χθες εντολή να διερευνήσουν το θέμα έδωσε στους Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής.