Μητσοτάκης: Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση

«Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα»

Για μια εκπληκτικά θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς ήδη ξεπεράσαμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη 29/5.

«Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι όλες οι χώρες τόσο δημοσιονομικά αυστηρές όπως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται από τη μείωση του κόστους των ομολόγων στην Ελλάδα, κάτι που δεν ανέμενε κανείς πριν από μια 4ετία. Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση».

«Έχει σημειωθεί πρόοδος και έχουμε καταφέρει να εξάγουμε πόρους από το Xρηματιστήριο και να προσελκύσουμε σημαντικούς επενδυτές από το εξωτερικό», τόνισε ακόμα.

«Υπάρχει και δυνατότητα για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς και γι’ αυτό ακριβώς αυτό το συνέδριο δεν θα μπορούσε να συμβεί σε πιο κατάλληλη στιγμή. Θέλουμε να καλύψουμε το κενό από την κρίση στον τομέα των επενδύσεων», πρόσθεσε.

«Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε τη μεγαλύτερη απόρριψη επενδύσεων σε χώρα του ΟΟΣΑ. Το έδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο και έχουμε και άλλο δρόμο μπροστά μας.

Θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών με μεγαλύτερες επιτυχίες της οικονομίας και μεγαλύτερη ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν επωφελήθηκε από τη νηνεμία που δημιούργησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πάντα ξοδεύαμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες».

Σημείωσε επίσης ότι «χρειαζόμαστε κοινές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κινητοποιήσουμε πόρους για το ευρωπαϊκό κοινό καλό».