Μαρινάκης για 13ο και 14ο μισθό: Ευτυχισμένο το 2012 – Είδαμε που οδήγησε η λογική της αντιπολίτευσης να τάζει στους πάντες τα πάντα

Μαρινάκης για 13ο και 14ο μισθό: Ευτυχισμένο το 2012 – Είδαμε που οδήγησε η λογική της αντιπολίτευσης να τάζει στους πάντες τα πάντα

«Με ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου είδαμε μόνο ουρές στα ATM και capital controls»

«Οφείλουμε κάθε τι που λέγεται να αποτυπώνεται και στο μέγεθός του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

«Αυτό σημαίνει 2,2 δις ευρώ το χρόνο, δημοσιονομικό κόστος δηλαδή περίπου 9 δις ευρώ για μια 4ετια. Αυτή είναι μια νέα πρόταση του κ. Κασσελάκη προστίθεται στα 40 – 50 δις στο πρόγραμμά του. Σας είχα πει ότι μπορεί να φτάσουμε έως την συζήτηση στη Βουλή στο μισό ΑΕΠ της χώρας από τότε που ξεκινήσαμε τη συζήτηση και ήδη είμαστε στα 60 – 70 δις αν προσθέσει κανείς και κάποιες αόριστες προτάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του που ακούγονται ευχάριστες στ’ αυτιά των Ελλήνων πολιτών.

Όλα αυτά τα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είδαμε μια λογική της αντιπολίτευσης του 2012 – 2015 να τάζει στους πάντες τα πάντα και είδαμε που οδήγησε η λογική μιας κυβέρνησης με ένα πρόγραμμα που ποτέ δεν κοστολογήθηκε και ήταν ουτοπικό. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και επειδή έκανε και ένα κάλεσμα ο κ. Κασσελάκης στην κα Κωνσταντοπούλου και τον κ. Βαρουφάκη εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε δεν είναι "ευτυχισμένο το 2015 αλλά ευτυχισμένο το 2012".

Να θυμίσουμε σε όλους ότι όταν στην ίδια πρόταση μπήκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης η Κωνσταντοπούλου και τα πολλά δις στους πολίτες δεν είδαμε ούτε 13ο ούτε 14ο μισθό, ούτε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε μείωση της ανεργίας, ούτε λιγότερες αυξήσεις στις συντάξεις. Ουρές στα ATM είδαμε, capital controls είδαμε και καθεστώς χρεοκοπίας», υπογράμμισε.

«Έχουμε δρόμο να διανύσουμε αλλά με κοστολογημένα μέτρα και όχι μέτρα που είναι στο μυαλό κάποιων που θέλουν να εξαπατήσουν τους πολίτες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.