Κικίλιας: Η μάχη χθες στην πυρκαγιά στη Ρόδο δείχνει το μοντέλο που θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο

Κικίλιας: Η μάχη χθες στην πυρκαγιά στη Ρόδο δείχνει το μοντέλο που θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο

«Κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού»

«Η μάχη χτες τη νύχτα στα δυο μέτωπα της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Αίθωνας Ρόδου. Ο κ. Κικίλιας αφού εκφράζει τις ευχαριστίες του «για την εξαιρετική, πρότυπη», όπως αναφέρει, διαχείριση της πυρκαγιάς, σημειώνει ότι «σε αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο που θα είναι δύσκολη».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει στην ανάρτησή του: «Η μάχη χτες τη νύχτα στα δυο μέτωπα της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, κερδήθηκε χάρη στους διοικητές, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές τους αυτοδιοικητικούς και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη, σε δύσβατο σημείο και κατάφεραν το ένα μέτωπο προς Αρχάγγελο να ελεγχθεί σε δύο ώρες, ενώ σε τρεις ώρες οριοθετήθηκε και το άλλο στην περιοχή του Αίθωνα.

Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την εξαιρετική, πρότυπη θα έλεγα διαχείριση της πυρκαγιάς. Σε αυτό το μοντέλο θα πρέπει να κινηθούμε όλη την αντιπυρική περίοδο που θα είναι δύσκολη».

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στην περιοχή Αίθωνας Ρόδου εκδηλώθηκε εχθές στις 22:34.

Εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή και αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα εκ των οποίων το ένα προς τον οικισμό Αρχάγγελο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έλεγξαν σε 2 ώρες το μέτωπο προς Αρχάγγελο και το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Αίθωνα κατόρθωσαν να το οριοθετήσουν σε 3 ώρες.