Αντίθετος στη συνταξιοδότηση στα 67 ο Χατζησωκράτης

Την αντίθεσή του σε επέκταση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενώ έθεσε και θέμα κομματικής πειθαρχίας σχετικά με τη ψήφιση των νέων μέτρων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Χατζησωκράτης είπε ότι «Το βράδυ της Δευτέρας που συναντηθήκαμε, δεν είχε στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο τι αποδέχεται και τι δεν αποδέχεται η τρόικα» και σχετικά με τις ζητούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό διερωτήθηκε: "Είναι δυνατόν να το αποδεχτεί η ΔΗΜΑΡ; Σε καμία περίπτωση και θα επιμείνουμε πάρα πολύ σε αυτό το ζήτημα".

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη σύγκληση της ΚΕ και της ΚΟ του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσουν για τα μέτρα και είπε ότι θα εξαντληθεί η διαδικασία της πειθούς για βουλευτές που εκφράζουν διαφωνίες όπως οι Γ. Μιχελογιαννάκης και Ο. Βουδούρης. "Από κει και πέρα, η ατομική στάση του καθένα βαρύνει τον καθένα. Ο Λεωνίδας Κύρκος έλεγε "ο καθένας κρέμεται από το ποδαράκι του"", είπε ο βουλευτής.

Τέλος, αναγνώρισε ότι ο κ. Στουρνάρας έχει "προσκαλέσει" τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση τονίζοντας: "αρκετές φορές μας έχει πει ο κύριος Στουρνάρας «ελάτε κι εσείς να δείτε, αν δεν πιστεύετε, πώς γίνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Το έχει πει αρκετές φορές, όχι την τελευταία φορά μόνο".