Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο πρωθυπουργός

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά αμέσως μετά κύκλο περιοδειών στις 13 Περιφέρειες της χώρας ενόψει των ευρωεκλογών

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα έχει σήμερα στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται για ένα κύκλο περιοδειών στις 13 Περιφέρειες της χώρας, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν συσπείρωση της εκλογικής βάσης και την αποτροπή της χαλαρής ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο ίδιος αναμένεται να δώσει έμφαση στη θετική ατζέντα της κυβέρνησης που εγγυάται, όπως αναφέρει, τη συνέχεια και τη σταθερότητα.

Ως διλήμματα των ευρωκλογών προτάσσονται η συνέχεια στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων ή η καθήλωση, η συνέχεια στην πολιτική εθνικής σιγουριάς ή τα πειράματα και ποια πολιτική δύναμη θα ενδυναμώσει τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή. Σε ένα πολιτικό ντεμαράζ τεσσάρων εβδομάδων, η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας συνοψίζεται στον θετικό λόγο και τη συσπείρωση της εκλογικής της βάσης, ενώ προστιθέμενη αξία στην προεκλογική εκστρατεία θα αποτελέσει η επικοινωνία των μεταρρυθμίσεων, που έχουν υλοποιηθεί από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 μέχρι σήμερα, με σημεία αναφοράς:

- Νέος δικαστικός χάρτης
- Επιστολική ψήφος
- Μη κρατικά πανεπιστήμια
- Αντιμετώπιση οπαδικής βίας
- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής
- Αυξήσεις σε μισθούς / συντάξεις
- Αλλαγές στην Υγεία / Κράτος

Στο μεταξύ, με εκπεφρασμένη θέση τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η κυβέρνηση λαμβάνει θέση μάχης για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Από το βήμα της θα αναλυθούν οι πρωτοβουλίες για μία βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και ο κεντρικός στόχος της ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος.