Μητσοτάκης για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 Λαμία-Καλαμπάκα: Η ΝΔ αγωνίζεται η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα

Μητσοτάκης για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 Λαμία-Καλαμπάκα: Η ΝΔ αγωνίζεται η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα εργοτάξια μετατρέπονται σε έργα

Για μια σπουδαία ημέρα για τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 Λαμία-Καλαμπάκα.

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας και, κάνοντας αναδρομή, είπε ότι και αυτό το έργο πέρασε από 40 κύματα, ιδιαίτερα μέσα στην οικονομική κρίση και με σημαντικά τεχνικά προβλήματα και σε χρηματοδοτικό κενό.

«Αν δεν επιμέναμε και δεν κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση με την Κομισιόν, δεν θα είχαμε και το βόρειο τμήμα», τόνισε, το οποίο, όπως είπε, εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια, καθώς θα μειωθούν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και είπε αναφορικά με τις ευρωεκλογές ότι τα έργα αυτά δεν θα είχαν χρηματοδοτηθεί χωρίς την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ. «Η ΝΔ έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αγωνίζεται να γίνει Ευρώπη η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, διεκδικώντας ευρωπαϊκούς πόρους, μεταφράζοντάς τους σε απτά έργα μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», σημείωσε.

Θύμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης 36 δισ. σε πόρους και σε άμεσες μεταβιβάσεις, επιχορηγήσεις και δάνεια και το βόρειο τμήμα του Ε65 κατασκευάζεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το 2019 είχε δεσμευθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο και τώρα τα εργοτάξια μετατρέπονται σε έργα. «Ο δρόμος Πάτρα – Πύργου βαίνει προς ολοκλήρωση», σημείωσε, «και ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης έχει δρομολογηθεί και ως προς τη δρομολόγηση και ως προς το σχήμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά και σε άλλα μεγάλα και μικρά έργα – εκκρεμότητες από το παρελθόν που, όπως είπε, δρομολογούνται από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο αυτοκινητόδρομο Ε65 το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός, Νίκος Ταχιάος, υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και του παρουσίασαν τα στοιχεία του αυτοκινητόδρομου πριν από την ομιλία του στον χώρο της εκδήλωσης.