Ελεονώρα Μελέτη για τις Ευρωεκλογές: «Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε τι θα κάνει στο επόμενο βήμα»

Ελεονώρα Μελέτη για τις Ευρωεκλογές: «Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε τι θα κάνει στο επόμενο βήμα»

«Υπάρχουν θέματα που θέλει ο πρωθυπουργός να τεθούν στην Ευρωβουλή, όπως η θέση της γυναίκας», εξήγησε η παρουσιάστρια

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία για τις ερχόμενες ευρωεκλογές είναι η Ελεονώρα Μελέτη και επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αν και της είχε γίνει και στο παρελθόν πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική είπε στην εκπομπή «Live News» πως τώρα αισθάνθηκε έτοιμη για αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στα τηλεοπτικά πλατό από όταν ακόμα ήταν 19 ετών.

«Η πρόταση έγινε αρκετά αργά και δεν είχα τον χρόνο να υπεραναλύσω, όπως κάνω συνήθως. Λειτούργησα με το συναίσθημα. Μίλησα με δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μου. Μίλησα με τον άντρα μου και τον εργοδότη μου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχα τη στήριξη και των δύο. Τα κριτήρια που με έκαναν να δεχτώ ήταν δύο. Το ένα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μου εμπνέει εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας. Τηρεί τις προδιάγραφες για το πώς θέλω εγώ να διαχειρίζεται τις κρίσεις και να προβάλει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Είμαι ένας άνθρωπος που ταυτίζεται με τις πεποιθήσεις του κόμματος. Θα μπορούσα να πω πως είναι οικογενειακή παράδοση αλλά όχι χωρίς λόγο γιατί γενικά αμφισβητώ», είπε η Μελέτη και ξεκαθάρισε πως δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της πολιτικής επειδή η εκπομπή της δεν θα συνεχιζόταν την ερχόμενη χρονιά, όπως είχε γραφτεί.

«Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε να δει τι θα κάνει στο επόμενό της βήμα, ούτε το κίνητρό μου ήταν τα χρήματα. Άλλωστε, υπάρχουν άνθρωποι στην τηλεόραση που μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα από έναν Ευρωβουλευτή. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι η ατζέντα που μου παρουσιάστηκε και μάλιστα από προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού».

«Υπάρχουν θέματα που θέλει να τεθούν στην Ευρωβουλή, όπως η θέση της γυναίκας. Νιώθω αυτοπεποίθηση με αυτήν την ατζέντα. Έχω βιώσει τον ανταγωνισμό και την ανισότητα. Το επάγγελμά μου με έχει βοηθήσει να βιώσω πράγματα που πρέπει να καταπολεμηθούν, όπως ο σεξισμός, η υποτίμηση, η λεκτική βία. Τα έχω ζήσει, τα έχω καταπολεμήσει και ξέρω τί πρέπει να γίνει.

Δεν έχω οραματιστεί να κάνω πολιτική καριέρα αλλά μου δόθηκε μια ευκαιρία που με ενδιέφερε. Εάν τα καταφέρω θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και θα μεταδίδω μέσα από τη δουλειά μου τα κοινωνικά θέματά. Δεν θα σταματήσω».

Σε σχέση με τα Τέμπη, είπε: «Τα Τέμπη είναι μία εθνική τραγωδία. Πλέον, έχει περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση και κανείς δεν το αρνείται αυτό. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει πει πως θέλει να ριχτεί άπλετο φως. Εγώ θα πω τη θέση μου και θα υπογραμμίσω παραλείψεις αλλά δεν θα στήσω λαϊκά δικαστήρια».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε: «Ο Κασσελάκης έχει φέρει έναν νέο αέρα στο κόμμα. Το μεγάλο παράπονο που είχα εγώ ήταν πως δεν είχα καταλάβει το τι προτείνει. Θα είναι μια πρόκληση και για αυτόν οι κάλπες».

Όσο για την απουσία της στο εξωτερικό σε περίπτωση που εκλεγεί, εξήγησε: «Είναι από τις τυχερές γιατί έχω έναν υποστηρικτικό σύζυγο δίπλα μου και θεωρώ πως η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη. Στις 22 Μαΐου κυκλοφορεί το δεύτερο μου βιβλίο, το οποίο επικεντρώνεται στη συναισθηματική κακοποίηση που έχω υπάρξει θύμα. Έτσι, θα κάνω την καμπάνια σε συνδυασμό με το βιβλίο».