Κασσελάκης σε Ελπιδοφόρο: Όταν με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης, σχηματίστηκε Σταυρός από το λάδι

Κασσελάκης σε Ελπιδοφόρο: Όταν με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης, σχηματίστηκε Σταυρός από το λάδι

Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Hellas Journal, κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε μία στιγμή από τη βάφτισή του. «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε εξόχως θετικό κλίμα τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας και Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

 

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τη χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος.

«Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς, συναντήθηκε με την ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παραβρέθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ηνωμένων Πολιτειών στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι «Κέφαλος».

 

Γεωργιάδης: Ευχαριστώ τον Κασσελάκη που ενστερνίζεται τις ιδέες για τις οποίες με κυνηγούσαν οι αριστεροί

Τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ενώ ανέφερε «δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων», χαρακτήρισε ως «πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα τη στάση του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας».

Ειδικότερα το πρωί της Τετάρτης 17/4 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε: «Να σχολιάσω το θαύμα με τη βάπτιση του Κασσελάκη δεν μπορώ, δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων».

«Όσον αφορά τη στάση του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας, το θεωρώ πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα. Γενικά η στάση του υπέρ του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και κατά του Ιράν, υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας, και υπέρ της χριστιανικής θρησκείας και κατά της αθεΐας, θέσεις παραδοσιακά αντίθετες από τον χώρο που εκπροσωπεί, εγώ τις θεωρώ θετικές. Αποτελούν νίκη των ιδεών που πίστευα από μικρή ηλικία και για την Ελλάδα είναι μόνο καλό. Το ότι αυτό κάνει τους παραδοσιακούς συριζαίους ψηφοφόρους να είναι για τον ψυχίατρο, αυτό είναι δικό τους θέμα», συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βουλευτές πριν από 10 χρόνια που ήταν στο καράβι για τη Γάζα, ο κ. Αρβανίτης ήταν με την παλαιστινιακή μαντίλα μέχρι πριν από λίγους μήνες», δήλωσε και πρόσθεσε: «Βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ενστερνίζεται όλες τις ιδέες για τις οποίες πολεμούσα ως φοιτητής και για τις οποίες κάποτε οι αριστεροί με κυνηγούσαν, είναι μια προσωπική νίκη και ευχαριστώ τον Κασσελάκη για αυτό».