Τι απαντούν κύκλοι της Βουλής για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2021 στην είσοδο του Κοινοβουλίου

Τι απαντούν κύκλοι της Βουλής για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2021 στην είσοδο του Κοινοβουλίου

«Όλο το βιντεοληπτικό υλικό παραδόθηκε άμεσα στην αρμόδια προανακριτική αρχή», τονίζουν για τις αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Καμία συσκότιση δεν έχει υπάρξει σχετικά με την διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2021 έξω από την είσοδο της Βουλής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ανέφεραν κύκλοι της Βουλής, απαντώντας στις σχετικές αναφορές που έκανε χθες από το βήμα τα Ολομέλειας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πως «το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2021, στις 12.25 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα, η αρμόδια προανακριτική Αρχή ζήτησε από την Βουλή το καταγραφέν οπτικό υλικό από τις κάμερες της Βουλής που βρίσκονται πλησίον του τόπου του δυστυχήματος, για την διευκόλυνση του προανακριτικού έργου. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το αιτηθέν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων. Πράγμα που σημαίνει ότι η ανταπόκριση ήταν άμεση και προφανώς δεν υπήρξε, ούτε μπορούσε να υπάρξει, η οποιαδήποτε συσκότιση».