ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πώς διαχειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πώς διαχειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Η Χαριλάου Τρικούπη για το δημοσίευμα του Politico σχετικά με την χορήγηση 2,5 δισ. ευρώ σε δέκα μόλις εταιρείες στην Ελλάδα

«Το αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ έρχεται να επιβεβαιώσει την κριτική που έχει ασκήσει μήνες τώρα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αδιαφάνεια που επικρατεί εκ μέρους της κυβέρνησης στη διάθεση των κονδυλίων του Ταμείου σε λίγους και ισχυρούς» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με το δημοσίευμα του Politico, το οποίο κάνει λόγο για αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει στην ανακοίνωσή του, ότι «δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο πώς διαχειρίζεται αυτά τα κονδύλια η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όπως και χθες στη Βουλή, δεν πρόκειται να της δώσουμε καμία λευκή επιταγή». Δεσμεύεται, όπως σημειώνει, να κλιμακώσει τις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του μείζονος θέματος της αδιαφάνειας και της ενδεχόμενης διαφθοράς στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, που εκτός των άλλων είναι και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα καταθέσει άμεσα Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, σχετικά με τις διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν και το περιεχόμενο των συμβάσεων που υπογράφηκαν. Το Politico σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρεται σε καταγγελίες για απάτη που σχετίζονται με αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, μέσω των οποίων χορηγήθηκαν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε δέκα μόλις εταιρείες στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες διερευνώνται ήδη -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.