Μητσοτάκης: Η μεγάλη εικόνα είναι ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Μητσοτάκης: Η μεγάλη εικόνα είναι ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Για τα ελληνοτουρκικά πριν την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα μιλά ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» που θα μεταδοθεί το πρωί της Πέμπτης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ένα μήνα πριν πάει στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις θετικές επιπτπωσεις της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, που αρθμεί περί τους 12 μήνες και λέει χαρακτηριστικά πως "εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει προκλητική πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο" και επιλέγει να δώσει έμφαση "στα βήματα που κάνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση" όπως λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δεν αποδέχεται πως έχει αλλάξει στάση η ουρκία προς το προκλητικότερο, παρά τις αποσπασματικές προς το παρόν ρητορικές εξάρσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Σίγουρακάποιες από τις βασικές θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει, όμως μην χάνουμε την μεγάλη εικόνα και ποια είναι η μεγάλη εικόνα; Ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενη από την μεγάλη πλειοψηφία και των Ελλήνων και των Τούρκων. Νομίζω και οι συμπολίτες μας δεν θέλουν να έχουμε μπελάδες με την Τουρκία, ούτε να είμαστε σε διαρκή ένταση".