Ανδρουλάκης: «Μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι μια συμβολική ημέρα και για το Κράτους Δικαίου»

Ανδρουλάκης: «Μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι μια συμβολική ημέρα και για το Κράτους Δικαίου»

Τη Δευτέρα η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου αναμένεται να επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους που παρακολουθούνταν το κινητό του τηλέφωνο.

Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από δική του προσφυγή έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα που καθορίζει το πλαίσιο για την ενημέρωση όλων όσων παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη Βουλή. Μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι μια συμβολική ημέρα και για το Κράτους Δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της ΝΔ. Του παρακράτους που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου και κάνετε ότι μπορείτε για να το συγκαλύψετε. Σήμερα το πρωί η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του κ. Τσιάρα. Το νόμο που απαγόρευσε σε όσους παρακολουθήθηκαν να ενημερωθούν. Η ΑΔΑΕ καλείται να με ενημερώσει άμεσα και την Δευτέρα το πρωί θα συναντήσω τον κ. Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ για την νόμιμη ενημέρωση όπως λέει το ΣτΕ», όπως είπε.

Έκανε μάλιστα λόγο για «γελοιοποίηση των συκοφαντών» ενώ επιτέθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως «η απόφαση του ΣτΕ είναι απάντηση και στους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως του κ. Κασσελάκη που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα έπρεπε νομικά και είμαι εκβιαζόμενος. Έκανα όσα έπρεπε να κάνει κάθε δημοκράτης πολίτης. Οι συκοφαντίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και σταδιοδρομία. Σήμερα οι συκοφάντες ηττήθηκαν. Όπως σας είχα πει θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα. Είτε για τις παρακολουθήσεις είτε για τα email είτε για τα Τέμπη».