Ζαχαράκη: Η κοπέλα στους Αγίους Αναργύρους αφέθηκε μόνη της στην πιο κρίσιμη στιγμή – Να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει πλαίσιο προστασίας

Ζαχαράκη: Η κοπέλα στους Αγίους Αναργύρους αφέθηκε μόνη της στην πιο κρίσιμη στιγμή – Να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει πλαίσιο προστασίας

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είπε ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα υπήρξε σωρεία λαθών που ελέγχονται οι υπαίτιοι»

Για τους αδιανόητους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων κλήθηκε να τοποθετηθεί η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας αρχικά ότι «η κοπέλα αφέθηκε μόνη της στην πιο κρίσιμη στιγμή».

«Να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την ενδοοικογενειακή βία, παρά τη σωρεία λαθών. Έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αλλά και ο χειριστής του 100 με αυτό το ανεκδιήγητο "δεν είναι το περιπολικό ταξί"».

Κληθείς να απαντήσει στις διαβεβαιώσεις ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την ίδια, θα προχωρήσουν στη σύσταση μονάδων αντιμετώπισης έμφυλης βίας και ότι στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα υπήρχε ανάλογη μονάδα, η κ. Ζαχαράκη είπε «Στο συγκεκριμένο τμήμα υπήρξε σωρεία λαθών που ελέγχονται οι υπαίτιοι».

Στην ερώτηση πού μπορεί να απευθυνθεί μετά το «φιάσκο» της αστυνομίας ένα ευάλωτο άτομο που υφίσταται βία, η υπουργός είπε ότι το τηλεφωνικό κέντρο 15900 έχει δεχθεί στους 3 πρώτους μήνες 1.579 έχουν μιλήσει και ζητήσει βοήθεια».

Σε δομές, όπως είπε, φιλοξενούνται 67 γυναίκες με 78 παιδιά, σε μονάδες με δωρεάν νομική και ψυχολογική στήριξη.