Κεχαγιά: Ο κ. Μητσοτάκης όταν ακούει για παραπομπή υπουργών του, δείχνει μια δυσανεξία προς τα δικαστήρια

Κεχαγιά: Ο κ. Μητσοτάκης όταν ακούει για παραπομπή υπουργών του, δείχνει μια δυσανεξία προς τα δικαστήρια

«Ο κ. Βορίδης τον Νοέμβριο είχε πει ότι "και να ξαναφέρετε αίτημα προανακριτικής εμείς θα το καταψηφίσουμε"»

«Ο κ. Μητσοτάκης όταν ακούει για την παραπομπή υπουργών του, όπως του κ. Κώστα Καραμανλή, του κ. Τριαντόπουλου και του κ. Καραγιάννη στον φυσικό δικαστή, δείχνει μια δυσανεξία προς τα δικαστήρια», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ρ/σ Real FM.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη, με το οποίο ασχολείται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και ζητάει απαντήσεις και δεν δέχεται τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, γιατί θέλει να οδηγήσει σε αμνήστευση και ουσιαστικά απαλλαγή και αθώωση των υπουργών του». Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός από τη συζήτηση δυσπιστίας «προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας "καταθέστε ένα κατηγορητήριο για να το συζητήσουμε και να πάμε σε προανακριτική". Το κατηγορητήριο λοιπόν κατατέθηκε». «Και εφόσον κατατεθεί το αίτημα για τη συγκρότηση της επιτροπής, θα είναι σύσσωμη η αντιπολίτευση που θα το υπογράψει», είπε. Σχολίασε πως η αντίδραση της κυβέρνησης μετά την κατάθεση του κατηγορητηρίου ήταν να σφυρίζει αδιάφορα και μια «προσπάθεια blame game», για να τονίσει πως πρέπει «να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι δε θα ξεφύγει από τις ευθύνες που την βαραίνουν για την επιχειρούμενη συγκάλυψη του εγκλήματος».

Αφού θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική τον Νοέμβριο, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τη στάση του και πρόσθεσε ότι «ο κ. Βορίδης τον Νοέμβριο είχε πει ότι "και να ξαναφέρετε αίτημα προανακριτικής εμείς θα το καταψηφίσουμε"». «Αν είναι λοιπόν ειλικρινής η πρόθεση της κυβέρνησης, γιατί αυτό διακηρύσσει από το βήμα της Βουλής και σε κάθε παρέμβαση στελέχους της, ότι θέλει να λάμψει όλη η αλήθεια στην υπόθεση των Τεμπών, τότε ‘ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα'».

Η κ. Κεχαγιά είπε ότι ο κ. Κασσελάκης έχει μιλήσει για διπλές εκλογές γιατί θεωρεί ότι στη διάρκεια αυτού του δεκαμήνου «έχουν επισυμβεί τόσα πολλά γεγονότα στην χώρα που θα πρέπει η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα, θα πρέπει να ξανακριθεί». «Όλοι θα κριθούν είτε στις ευρωεκλογές είτε σε ενδεχόμενες διπλές εκλογές τις οποίες αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διενεργήσει για τους δικούς της λόγους», είπε. Επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν λέει ότι στην χώρα δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα», προσθέτοντας ότι «αντιθέτως έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να λένε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι υπονομευτής του πολιτεύματος επειδή ζήτησε εκλογές. Είναι λογικό αυτό;». Σχολίασε ότι τον Ιανουάριο του 2016 ο κ. Μητσοτάκης όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ «μέσα σε έναν μήνα ζήτησε εκλογές από την τότε κυβέρνηση Τσίπρα η οποία διήνυε τον έκτο μήνα της θητείας της». «Εκεί ήτανε όλα λογικά ενώ στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη πρόκειται για υπονομευτή του πολιτεύματος», σχολίασε.

Μιλώντας στον ρ/σ Talk Radio, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών θα ανοίξει όλη την βεντάλια των θεμάτων, με αιχμή τα θέματα της ακρίβειας, της φορολόγησης, του πληθωρισμού, του κοινωνικού κράτους, «το γεγονός πως οι καρκινοπαθείς δε μπορούν να βρουν φάρμακα και ο υπουργός Υγείας λέει ‘εντάξει τι να κάνουμε δεν υπάρχουν κάποια φάρμακα και συνεχίζουμε'».

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Κεχαγιά είπε ότι «δε μας ενδιαφέρει τι κάνει η σύζυγος του πρωθυπουργού, στο βαθμό που η κάθε σύζυγος πρωθυπουργού δεν εμπλέκεται σε θέματα που αφορούν την διακυβέρνηση της χώρας ή την άσκηση εξουσίας, αυτό είναι σαφές». Υποστήριξε ότι «για ακόμα μια φορά ωστόσο ο πρωθυπουργός βάζει μπροστά την σύζυγό του για να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση που αφορά την τραγωδία στα Τέμπη, την αδυναμία της κυβέρνησης να κρύψει τα σκάνδαλα της και μεταθέτει τις ευθύνες στα άλλα πολιτικά κόμματα και αυτό δεν είναι καθόλου σωστό». «Εμείς θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη την ίδια ευαισθησία που δείχνει για την σύζυγο του, και καλά κάνει, να την έδειχνε και στο να απονεμηθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών, αποδεχόμενος να πάει στα δικαστήρια ο κ. Κώστας Καραμανλής», είπε.