Γεωργιάδης: Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο – Το σχετικό δημοσίευμα είναι χυδαίο

Γεωργιάδης: Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο – Το σχετικό δημοσίευμα είναι χυδαίο

Τι είπε για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγχαρητήρια για την δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποιήθηκε από ζώντα δότη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο στο Action24, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που έγραψαν ότι ο Γεωργιάδης κόβει τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς.

Ο ίδιος τόνισε: «θέλω να παρακαλέσω την κάθε εφημερίδα και συγκεκριμένα την "Κόντρα", να μην παίζουν για αντιπολιτευτικούς λόγους με τον πόνο των ασθενών. Το δημοσίευμα αυτό είναι απαράδεκτο, είναι χυδαίο. Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο.

 

Το ότι η ένωση ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια και πριν δίνεται ένα φάρμακο να ελέγχεται από συναδέλφους γιατρούς αν καλώς γράφεται ή όχι σημαίνει ότι ο Υπουργός κόβει τα φάρμακα;

Η ένωση των ογκολόγων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται.

Ότι πρέπει να γράφεται, θα γράφεται και ότι πρέπει να δίνεται, θα δίνεται. Σε όποιον ασθενή πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε. Η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στην συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κατά τη γνώμη τους τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται αυτό δεν είναι του Υπουργού.

Υπάρχει ανοσοθεραπεια που κάνει 1 εκατομμύριο ευρώ».

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι όσο είναι υπουργός Υγείας, φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο.

Για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ζητήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως «Άμα δεν δω για ποιο λόγο κατηγορούν τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή εγώ τι να πω» και συμπλήρωσε ότι «ο Στέφανος Κασσελακης επιμένει να αμφισβητεί το αδιάβλητο των εκλογών […] Είναι διαγωνισμός μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ποιος θα επικρατήσει».

 

Σχετικά με τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «ο Δήμος της Αθήνας για 5 χρόνια είναι παραδομένος στην άκρα Αριστερά».

 

Αναφορικά με το συνέδριο της ΝΔ σχολίασε πως «είναι ένα συνέδριο για να δώσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους στον Κυριακό Μητσοτάκη».