Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η αύξηση του

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η αύξηση του

«Μια αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα, το 2019 ήταν 650 ευρώ»

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό την προεδρία του οποίου συνεδριάζει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

«Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή γι’ αυτούς που την παρακολούθησαν έδωσε απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια και να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας αλλά και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα είπε κατά της κυβέρνησης. Μίλησα από καρδιάς και σε τέτοιες στιγμές πρέπει να κυριαρχεί η ουσία και όχι οι εντυπώσεις και η φθηνή προπαγάνδα. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα για τις εκλογές. Μίλησαν αδίστακτα για νοθεία και αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα. Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Καθένας στον ρόλο του», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Μας περιμένουν πολλές μάχες και χρειάζονται ευρωβουλευτές με ενιαία εθνική φωνή. Στην κάλπη θα ζυγιστεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε.

Ο κατώτατος μισθός, είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αυξάνεται για 4η φορά και έτσι από την 1η Απριλίου και όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα παίρνουν 830 ευρώ.

«Ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται για 4η φορά, έτσι από την 1η Απριλίου θα λαμβάνουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό 830 ευρώ το μήνα, μια αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα, το 2019 ήταν 650 ευρώ και έχει παρουσιάσει αύξηση 27%», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μόνιμα μέτρα που αφορούν εκατομμύρια νοικοκυριά που θα ισχύουν και μετά το πέρας της ακρίβειας. Η απόφαση είναι μελετημένη, χωρίς να θίγει αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα. Στηρίζει το εισόδημα χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη μείωση της ανεργίας. Στόχος να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό».

«Κουβαλάμε το βάρος μιας δεκαετούς κρίσης, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία αύξησης των εισοδημάτων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενισχύονται πλέον 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται θετικά και οι τριετίες που ξεπάγωσαν ύστερα από 12 χρόνια.

Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας, υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις, είδαμε παραδείγματα πχ στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η μάχη είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Αυξάνουμε το δημόσιο πλούτο, ώστε σε αυτόν να έχουν μερίδιο όλοι.

Αυτό το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δική του σημασία, με την ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού αλλά σηματοδοτεί και την αφετηρία ενόψει του συνεδρίου μας που θα γίνει το Σαββατοκύριακο της κρίσιμης αναμέτρησης ενόψει των ευρωεκλογών με σαφείς τους πολλούς φίλους και τους αρκετούς εχθρούς που θα έχουμε μπροστά μας».