Το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk

Το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk

Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια

Τρία νέα ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk παραλαμβάνει σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό, στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα απευθύνει χαιρετισμό.

Πρόκειται για τη νεότερη και πιο ικανή έκδοση των ελικοπτέρων Seahawk που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις ικανότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αποτελούν τα πρώτα 3 από τα 7, συνολικά, νέα ελικόπτερα Romeo.

«Η Ελλάδα ακόμη πιο δυνατή», έγραψε σε ανάρτησή του για την παραλαβή των ελικοπτέρων ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

 

Τα MH-60 είναι «καρποί» του διακρατικού προγράμματος το οποίο συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021 και θεωρούνται το πιο φημισμένο μέσο ναυτικών επιχειρήσεων στον ανθυποβρυχιακό όσο και στον πόλεμο επιφανείας.

Έχουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης, αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Σημαντική είναι και η διαλειτουργικότητά τους με τις άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τις φρεγάτες Belharra, που θα ενταχθούν στον στόλο του, όπως και η συμβατότητά τους με τον αεροναυτικό εξοπλισμό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ.

Με την άφιξη της πρώτης φρεγάτας Belharra που αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό περί τα τέλη του 2024, οι δυνατότητες του ελληνικού στόλου συνδυαστικά με την απόκτηση των ελικοπτέρων Romeo αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ.

Στοιχείο που ενδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.