Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία βάση στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμπλέξει την Κεραμέως στην υπόθεση με τα e-mails

Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία βάση στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εμπλέξει την Κεραμέως στην υπόθεση με τα e-mails

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σίβα

Πολλές ερωτήσεις για την υπόθεση της διαρροής των emails με προσωπικά δεδομένα απόδημων προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το αν έχουν κληθεί από τη δικαιοσύνη να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται στην αποστολή emails απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε την αλήθεια και η έρευνά μας δεν υποκαθιστά τις έρευνες των Αρχών. Είχαμε άμεσα παραιτήσεις με το που διαπιστώσαμε τι είχε συμβεί. Να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: η αποστολή της λίστας των emails από την τότε συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη στον κ. Θεοδωρόπουλο έγινε ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Η προσπάθεια να εμπλακεί η κ. Κεραμέως δεν έχει καμία βάση. Δεν ήταν καν υπουργός αλλά υποψήφια βουλευτής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα θέμα από εκεί που δεν υπάρχει. Βάζουν κάθε πιθανό και απίθανο όνομα. Έχουν αναφερθεί στον κ. Βορίδη που είχε παραιτηθεί και ήταν υπηρεσιακός υπουργός στη θέση του».

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ακόμα ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει mail και αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να συμβεί. Η ΝΔ δεν έχει τέτοιες λίστες. Και δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία εναντίον της ΝΔ. Το να προσπαθούν κάποιοι μια ατομική συμπεριφορά να τη συνδέσουν με ένα κόμμα δείχνουν τι θέλουν να κάνουν. Εμείς ποτέ δεν υποβαθμίσαμε το θέμα. Για μας οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση δεν είναι άγνωστες. Για την αντιπολίτευση είναι. Ως κυβέρνηση αυστηροποιήσαμε τον νόμο. Το να μας κουνάνε το δάχτυλο για ένα θέμα εκείνοι που καμαρώνουν αμετάκλητα καταδικασμένους για αδικήματα και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που είχαν στήσει παρα-υπουργεία δικαιοσύνης, πάει πολύ».

Τόνισε ακόμα ότι «το πιο επικίνδυνο που επιχειρείται είναι η προσπάθεια να συνδεθεί με την επιστολική ψήφο. Το κάνουν γιατί καταψήφισαν την επιστολική. Δεν θα τα καταφέρουν».

Για το αν υφίσταται πολιτικό θέμα με την κ. Κεραμέως είπε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υπουργό Εσωτερικών. Δεν ήταν καν υπουργός. Είναι αδιανόητο. Η αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το θέμα. Ζητούν την παραίτηση Κεραμέως αυτοί που δεν παραιτήθηκαν ποτέ και για τίποτα».

Ερωτηθείς γιατί έσπευσε να βγάλει πόρισμα η κυβέρνηση, και αν τίθεται εν αμφιβόλω η διαδικασία των εκλογών αναρωτήθηκε: «Πώς τίθεται εν αμφιβόλω ενώ διέρρευσαν κάποια email; Οι εκλογές γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και αν κάποιος θέλει να το συνδέσει χτίζει ένα επικίνδυνο αφήγημα. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το πολίτευμά μας. Τι σχέση έχει αν κάποιος κακός έδωσε κάποια emails;

Ξέρετε πώς γίνονται οι εκλογές. Τι σχέση έχει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με τη διαρροή των emails;

Ζητάει από πριν την παραίτηση Κεραμέως η αντιπολίτευση και αν δεν πιστεύει τη δική μας έρευνα ας περιμένει τη δικαιοσύνη.

Θέλαμε να μην υπάρχουν σκιές και, εφόσον βρήκαμε τους υπαίτιους, έγινε ό,τι έγινε και υποβλήθηκαν παραιτήσεις. Εμείς δεν υποδεικνύουμε στη δικαιοσύνη τι αποφάσεις θα πάρει.

Η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρχει πλήρης διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων».

Για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σίβα: Άνθρακας ο θησαυρός

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο και στην όαση Σίβα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η συγκεκριμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού έγινε μετά από πρόταση του προέδρου της Αιγύπτου. Έγινε σε έναν τόπο ξεχωριστής σημασίας ιστορικά και πολιτιστικά για τη χώρα μας. Η όλη οργάνωση έγινε από την αιγυπτιακή πλευρά. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η ουσία της αποκάλυψης, ενώ ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Στην Αίγυπτο προσγειώθηκε. Άνθρακας ο θησαυρός», είπε.

Ερωτηθείς γιατί δεν ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είπε: «Δεν έχω τόσο εξιδεικευμένες γνώσεις να σας πω για το στίγμα. Ως προς το πρόγραμμα να το συζητήσουμε τι μπαίνει στο επίσημο πρόγραμμα και τι όχι. Είθισται οι ηγέτες στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε μια χώρα να το συνδυάζουν με κάτι που έχει ιστορική ή πολιτιστική σημασία».

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών – Αισχρή επίθεση σε Κυμπουρόπουλο»

Δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός αύριο στη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος των Τεμπών, όπως απάντησε επίσης, ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει για το θέμα αυτό. Και προσπαθεί να δίνει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Δεν έχει παραστεί σε ανάλογες συζητήσεις και δεν θα είναι».

Εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικά στην αξιωματική, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων.

«Έχουμε πει ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στον πόνο και την οργή των συγγενών των θυμάτων. Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Πρέπει κάποιος να το τεκμηριώνει όταν μας κατηγορεί. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτίσει πολιτικό αφήγημα εργαλειοποιώντας τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Περιμένουμε τις απαντήσεις και θέλουμε φως στην υπόθεση αυτή».

Αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχτηκε στα social media ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Κυμπουρόπουλος, λέγοντας: «Αισχρά, ρατσιστικά, εμετικά και χυδαία σχόλια αναρτήθηκαν κάτω από το προφίλ του, επειδή τόλμησε να πει τη γνώμη του στη συζήτηση που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο. Δεν έχουν καν το θάρρος να πουν το όνομά τους όταν μας συκοφαντούν. Προφανώς αυτό γίνεται συντονισμένα. Είναι υποχρέωση των αρχών να ερευνούν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη ρατσιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά».

Για το θέμα των επιχειρήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης: «Ο κ. Κασελάκης το μόνο που έχει να κάνει είναι να δώσει νωρίτερα τα στοιχεία του πόθεν έσχες του. Όσο δεν το κάνει αυτό, δείχνει φόβο και ενοχή. Έχουμε καθήκον να θέτουμε ερωτήματα από πολύ σοβαρά δημοσιεύματα και από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης έχει δώσει 15 διαφορετικές εκδοχές. Να απαντήσει για να φανεί τι τελικά ισχύει».