Αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: «Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται – Μείωση τιμών στο βρεφικό γάλα έως 20%»

Αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: «Η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται – Μείωση τιμών στο βρεφικό γάλα έως 20%»

«Αναγνωρίζουμε τη μάχη των νοικοκυριών»

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας έκανε το πρωί της Τρίτης o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει το τραπέζι της Σαρακοστής και του Πάσχα να είναι καλύτερο φέτος για τους καταναλωτές. «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», τόνισε.

«Ήρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Προφανώς, και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Να ξεχωρίσω το βρεφικό γάλα που βλέπουμε μειώσεις 15% με 20% γιατί οι τιμές είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ερωτηθείς αν θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις τιμών είπε: «Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές στα νωπά προϊόντα. Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι μάχη συνεχιζόμενη. Αναγνωρίζουμε τη μάχη των νοικοκυριών. Παρεμβαίνουμε κ. Παπαδάκη, έχουμε πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα. Ήταν μια απότομη αύξηση των τιμών που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Μιλάμε και για την ενέργεια, εκεί η παρέμβαση που κάναμε υπήρξε μια σημαντική αποκλιμάκωση, κατά συνέπεια αντιμετωπίζουμε συνολικά αυτό που λέμε συνολικά καλάθι του νοικοκυριού».

«Είμαστε σε καλό δρόμο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.