Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου

Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης θα παρουσιάσουν μέτρα κατάτης αισχροκέρδειας και των παράνομων ελληνοποιήσεων αντίστοιχα

Η ανακούφιση των πολιτών από το κύμα ακρίβειας.αποτελεί πρωταρχικής σημασίας θέμα για την κυβέρνηση, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, να παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα νέα μέτρα που εκτιμάται ότι θα ρίξουν τις τιμές σε αρκετούς κωδικούς προϊόντων στα σούπερ μάρκετ έως και 15%.

Οι πρώτες κατηγορίες όπου σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης παρατηρούνται σημαντικές μειώσεις, είναι τα καθαριστικά σπιτιού, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, αλλά και μία σειρά καταναλωτικών αγαθών, τα οποία είναι βασικά για τη διαβίωση του νοικοκυριού. Ο κ. Σκρέκας δε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ υπογράμμισε, ότι θα δημοσιοποιηθούν οι μειώσεις στις τιμές και σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, αλλά και στο βρεφικό γάλα, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν επίγνωση των τιμών πριν την εφαρμογή των νέων τιμοκαταλόγων και μετά.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το αγροτικό μέτωπο, στο οποίο επιχειρείται μεταξύ άλλων ένας σταδιακός κατευνασμός και με τα όσα αναμένεται να ανακοινωθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση αρχίζει να προβάλλει εν όψει και ευρωεκλογών, την ατζέντα της αλλαγής της ΚΑΠ, την οποία δηλώνει ότι θα διεκδικήσει, από κοινού και με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Το κρίσιμο ωστόσο στοιχείο παραμένει η αποκατάσταση των ζημιών και η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας στη Θεσσαλία. Υπό αυτό το πρίσμα, στο Μέγαρο Μαξίμου επανεξετάζουν τους σχεδιασμούς τους εν όψει και της νέας συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους αγρότες στις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έως τότε αναμένεται ότι θα έχει παρουσιαστεί και η μελέτη της ολλανδικής εταιρείας, η οποία ανέλαβε την εκπόνηση του σχεδίου για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής.