Αλέξης Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά ριζώνει πλέον σε όλη την Ελλάδα

Αλέξης Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά ριζώνει πλέον σε όλη την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα ολοκλήρωσε τον κύκλο περιοδειών ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, έκανε τον απολογισμό της πρόσφατης επίσκεψής του στη Θράκη. Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «συζητήσαμε, μα κυρίως ακούσαμε τους πολίτες της Θράκης. Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι σύντομα θα βρεθούμε ξανά εδώ. Η Νέα Αριστερά ριζώνει σε όλη την Ελλάδα».

Με τη συγκεκριμένη επίσκεψη έκλεισε ο πρώτος μεγάλος κύκλος περιοδειών των στελεχών της Νέας Αριστεράς, λίγες ημέρες πριν την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που αναμένεται να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 1 έως 3 Μαρτίου.

Η ανάρτηση του κ. Χαρίτση, έχει ως εξής: «Ένα γεμάτο διήμερο στην Θράκη ολοκληρώθηκε. Μια επίσκεψη που κλείνει τον πρώτο μεγάλο κύκλο των περιοδειών μας ανά την Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν την πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη στις 1-3 Μαρτίου.

Επιστρέφω από την Ξάνθη και την Κομοτηνή πιο πλούσιος σε εμπειρίες και γνώση για μια περιοχή που αντί να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα έχει αφεθεί από την Πολιτεία στην τύχη της.

Εδώ που η πολυπολιτισμικότητα, η συνύπαρξη και η ζεστή φιλοξενία υπερκαλύπτονται συχνά από την εθνικιστική υποκρισία και την πολιτική εργαλειοποίηση των κοινοτήτων. Εδώ που η ισότητα και η ισονομία μεταξύ των Ελλήνων πολιτών είναι ακόμα ζητούμενο.

Εδώ που η παραγωγική υποβάθμιση καθιστά επιτακτικό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Βιώσιμη, Δίκαιη και Ισόρροπη ανάπτυξη της Θράκης.

Συζητήσαμε μα κυρίως ακούσαμε τους πολίτες της Θράκης. Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι σύντομα θα βρεθούμε ξανά εδώ. Η Νέα Αριστερά ριζώνει σε όλη την Ελλάδα».