Αναχώρησε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα

Αναχώρησε η φρεγάτα «Ύδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα

Επί τρεις μήνες θα είναι στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων» για την προστασία των εμπορικών πλοίων από τους αντάρτες, Χούθι, της Υεμένης

Από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας απέπλευσε, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, η φρεγάτα «Ύδρα». Θα συμμετάσχει, στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Σιδέρης στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μακρύ της ταξίδι επί τρεις μήνες για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από την χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στην Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδα».