Επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Συναντά σήμερα τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση

Στην ενεργό πολιτική επιστρέφει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένεται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, στις 17:30 ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Κ.Ο. στη Βουλή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πρώτης κυβέρνησης το 2015 του Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία. Ο κ. Σακελλαρίδης απέχει από τα κοινά τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει εκφράσει τη στήριξή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την Έφη Αχτσιόγλου σε κρίσιμες εκλογικές μάχες.

Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2024 είχε σπάσει τη σιωπή του γράφοντας μέσω του Facebook πως στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς να διεκδικεί ρόλο εντός του και ότι βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της Αριστεράς «σε συνθήκες ασφυκτικής παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας». Ο πάλαι ποτέ υφυπουργός είχε πάψει να είναι μέλος του κόμματος εδώ και χρόνια. Στις 19 Νοεμβρίου 2015 είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα κατόπιν απαίτησης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε μημονιακές υποχρεώσεις.