Φυλάκιση 2,5 ετών πρότειναν οι δύο Αλβανοί εισαγγελείς για τον Φρέντι Μπελέρη

Φυλάκιση 2,5 ετών πρότειναν οι δύο Αλβανοί εισαγγελείς για τον Φρέντι Μπελέρη

Συνεχίζεται στις 28 Φεβρουαρίου η δίκη

Με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη θα συνεχιστεί η δίκη στις 28 Φεβρουαρίου στο ειδικό δικαστήριο SPAK. Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο Αλβανοί εισαγγελείς έκριναν ένοχο των εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για τον συγκατηγορούμενο Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας θέτοντας σε περιοδικό έλεγχο από της αρχές.

Ο κατηγορούμενος Δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης, απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υπόδειξη ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».