Αυγενάκης: Η ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών

Αυγενάκης: Η ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών

«Την Τρίτη θα πάμε ένα βήμα παρακάτω, με εμπιστοσύνη πρέπει να προσέλθουν όλοι στον διάλογο»

Την άποψη ότι «αποδεδειγμένα η ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των αγροτών, δεν είναι μία ευκαιριακή σχέση. Για εμάς, επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα», εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης την Κυριακή 11/2.

«Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους αγρότες, ουδέποτε διεκόπη. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ένα πακέτο στήριξης στα δύο βασικά αιτήματα των αγροτών, το ρεύμα και το πετρέλαιο. Την Τρίτη θα πάμε ένα βήμα παρακάτω. Η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα σωστής συμπεριφοράς, αντανακλαστικών, ευαισθησίας και στήριξης στον πρωτογενή τομέα. Άρα, με εμπιστοσύνη πρέπει να προσέλθουν όλοι στον διάλογο», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Λευτερης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «ο ειδικός φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το 2022 και το 2023, επέστρεψε συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε φορολογήσει από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών».