Μαρινάκης: Τα χρήματα της πρόσθετης αρωγής στους αγρότες θα καταβληθούν άμεσα

Μαρινάκης: Τα χρήματα της πρόσθετης αρωγής στους αγρότες θα καταβληθούν άμεσα

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν οι εθνικές οδοί»

Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ για τον εξοπλισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Τα χρήματα θα καταβληθούν άμεσα και θα ικανοποιήσουν το σχετικό αίτημα των αγροτών, που διαμαρτύρονται και για έλλειψη ρευστότητας.

«Με την πρόσθετη αρωγή στους αγρότες θα λύσουμε το θέμα της ρευστότητας» δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.  Παράλληλα, ενόψει και της Agrotica που θα γίνει το Σαββατοκύριακο αλλά και μπροστά στη θέα των μπλόκων των αγροτών που πυκνώνουν, ο κύριος Μαρινάκης δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν οι εθνικές οδοί».

Όπως τόνισε, και με τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, για αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια ικανοποιούνται δύο από τα βασικά αιτήματα των αγροτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ακούει τα σοβαρά αιτήματα των αγροτών, αλλά δε θα αφήσει να θιγούν από τις κινητοποιήσεις τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του συνόλου των πολιτών.