Το State Department ενημερώνει το Κογκρέσο για τα F-16 στην Τουρκία και τα F-35 στην Ελλάδα

Το State Department ενημερώνει το Κογκρέσο για τα F-16 στην Τουρκία και τα F-35 στην Ελλάδα

Πηγές αναφέρουν ότι τα αιτήματα των δύο χωρών για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών αναμένεται να εγκριθούν

Το State Department ενημερώνει απόψε το Κογκρέσο για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, σύμφωνα με την επικεφαλής της τουρκικής δεξαμενής σκέψης Al-Monitor, Άμπεριν Ζαμάν.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία, αναφέρουν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ότι απόψε η Άγκυρα θα δει το αίτημά της για αγορά F-16 να υποβάλλεται στο Κογκρέσο και έτσι οι προσπάθειες της χώρας να εξασφαλίσει την έγκριση για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν απόψε, δήλωσαν στο Al-Monitor .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Τουρκία αναμένεται να υποβάλει σήμερα στο State Department τα έγγραφα που σχετίζονται με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία εγκρίθηκε από το Τουρκικό Κοινοβούλιο την Τρίτη. Ανέφεραν επίσης, ότι το State Department θα ενημερώσει με τη σειρά του επίσημα το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών για την επικείμενη πώληση περίπου 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 Stealth στην Ελλάδα και 40 νέων F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι η κοινοποίηση θα μπορούσε να γίνει ήδη από σήμερα.