Γεωργιάδης: Να ελεγχθούν από την εισαγγελία οι λογαριασμοί του Πολάκη – Στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια

Γεωργιάδης: Να ελεγχθούν από την εισαγγελία οι λογαριασμοί του Πολάκη – Στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια

Τι είπε ο υπουργός για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τον έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, από την εισαγγελία ζήτησε το πρωί της Πέμπτης (25/1), κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε, στον έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι σχετιζόμενα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν μιλήσω με τον Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βουλή, μετά θα πρέπει να τον πάρει ο εισαγγελέας», είπε ο υπουργός στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

«Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του κ. Πολάκη από την εισαγγελία. Αυτή η εικόνα του αδέκαστου και αδιάφθορου Πολάκη θα πρέπει να τελειώσει. Όταν τολμήσει και μου κάνει ερώτηση στη Βουλή, θα τα καταθέσω όλα στο κοινοβούλιο, για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται», σημείωσε.

«Μας το παίζει πολύ αθώος και αδέκαστος και αδιάφθορος»

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ο Παύλος Πολάκης έβαζε την υπογραφή του, για να περάσουν τιμολόγια. «Στη συγκεκριμένη εταιρεία βγαίνει τώρα η εφορία και λέει “αυτά τα τιμολόγια είναι εικονικά, είναι ψεύτικα δηλαδή”. Επειδή μας το παίζει πολύ αθώος και αδέκαστος και αδιάφθορος, που… θα μας βάλει όλους φυλακή. Ξαναλέω πως στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι τιμολόγια σχετιζόμενα με τον Πολάκη», συμπλήρωσε.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ έβγαλε πόρισμα ότι για τη δική μου περίοδο είναι όλα τέλεια, δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά, ενώ για την περιόδο Πολάκη η εταιρεία, η οποία έλεγε ο ίδιος να πληρώνεται παράνομα – η εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι έχει εικονικά τιμολόγια», είπε.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε, επίσης, την τροπολογία για την επιστολική ψήφο, λέγοντας: «Η αντιπολίτευση έδειξε μία μεγάλη μικροψυχία, την οποία θα τη βρει μπροστά της, γιατί ναι, να δεχτώ ότι η κατάθεση τροπολογίας ήταν βεβιασμένη, αλλά είχαν όλο το περιθώριο να ψηφίσουν την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές, να καταψηφίσουν την τροπολογία που δεν ήθελαν, να καταγγείλουν την κυβέρνηση που έφερε ξαφνικά την τροπολογία και να δει ο λαός την πραγματική τους βούληση, να του διευκολύνουν την εκλογική διαδικασία τον Ιούνιο και εδώ είμαστε για ό,τι θα προκύψει στη συνέχεια».

 

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια σημείωσε: «Σε όλη την Ευρώπη, όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είχε αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το νομοσχέδιο, θα το ψηφίσει. Εάν όχι, δεn θα το ψηφίσει. Δεn θεωρώ ότι μας “διασώζει” ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης να καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μου φαίνεται λίγο υπερβολική πολιτική πράξη εκ μέρους του. Θυμίζω ότι παντρεύτηκε πριν από λίγο καιρό στη Νέα Υόρκη».

 

Σχετικά με το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και τη διαφωνία του Μάκη Βορίδη: «Δεν είναι μείζον θέμα η διαφοροποίηση του κ. Βορίδη. Ο ίδιος έχει δείξει μεγάλη πολιτική ωριμότητα στο θέμα αυτό. Επιλέγει τον δρόμο της αποχής, η κίνησή του μπορεί να αποτελέσει οδηγό για άλλους βουλευτές. Όταν ορκίστηκε υπουργός, είχε εκφράσει εξαρχής τη διαφωνία του σε αυτό το ζήτημα. Δεν αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση».

 

Τέλος, σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν θα μακροημερεύσει η σχέση Κασσελάκη-Πολάκη παρά την προσωπική τους φιλία. Κυρίως διότι, αν ο Κασσελάκης θέλει πραγματικά να γίνει πρωθυπουργός, θα καταλάβει ότι αυτό είναι αδύνατον να το καταφέρει με τον Πολάκη δίπλα του, να φέρεται με αυτόν τον τρόπο».

«Ο κ. Πολάκης εκφράζει ένα πολύ μικρό, τοξικό κομμάτι της κοινωνίας. Ο ίδιος δημοσίευσε μία εμετική ανάρτηση για τον κ. Μακρή, σκιτσογράφο της «Καθημερινής», έβαλε τη φωτογραφία του… Θεωρώ ότι είναι στα όρια μπούλινγκ αυτό που έκανε. Έβαλε δημόσια τη φωτογραφία ενός ανθρώπου, που δεν βγαίνει ποτέ δημόσια. Έδειξε το πρόσωπό του».