Γεωργιάδης: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να το κάνουμε κάθε χρόνο, όπως της γρίπης

Γεωργιάδης: Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να το κάνουμε κάθε χρόνο, όπως της γρίπης

Είπε ότι από τους 1.000 θανάτους που προήλθαν από επιπλοκές της Covid, μόλις δύο ήταν πλήρως εμβολιασμένοι

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής πρότεινε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού να γίνεται ετησίως στα πρότυπα της γρίπης και όχι με δόσεις.

«Το εμβόλιο κατά της Covid πρέπει να φύγει από τη λογική των δόσεων. Ο ιός θα μείνει εδώ, μεταλλάσσεται και οι προηγούμενες δόσεις δεν μας καλύπτουν απολύτως. Έτσι λοιπόν, πρέπει κάθε χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο κατά Covid. Όχι την ίδια εποχή όπως της γρίπης, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου» όπως είπε.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, στην απάντησή του μετά από ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αθηνάς Λινού, ότι σήμερα θα παρουσιαστεί ένα νέο σποτ για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών, στο οποίο πρωταγωνιστεί η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Παράλληλα παρέθεσε τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο και αποδεικνύουν πως από τους 1.000 θανάτους που προήλθαν από επιπλοκές του κορονοϊού, μόλις δύο ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με την επικαιροποιημένη δόση. «Οι 998 δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενδεχομένως θα είχαμε σώσει εκατοντάδες ζωές» σημείωσε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το ότι δεν υπάρχει ειδική εκπαίδευση των φαρμακοποιών για τους εμβολιασμούς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα αλλεργίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ως προς τους φαρμακοποιού , δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Μας έχουν ήδη παραδοθεί τα πρωτόκολλα εμβολιασμού σε φαρμακεία. Θα εκπαιδευτούν οι φαρμακοποιοί. Θα υπάρχει αναμονή μετά τον εμβολιασμό μέσα στο φαρμακείο όπως στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτα. Πρώτα θα συμφωνηθούν τα πρωτόκολλα. Αυτό θα εγκριθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον».