Μητσοτάκης στο CNN για το μεταναστευτικό: «Προστατεύεις τα σύνορά σου και ταυτόχρονα ανοίγεις νόμιμες οδούς»

Μητσοτάκης στο CNN για το μεταναστευτικό: «Προστατεύεις τα σύνορά σου και ταυτόχρονα ανοίγεις νόμιμες οδούς»

«Μπορείς να χτίσεις έναν μεγάλο φράχτη αλλά και να ανοίξεις μια μεγάλη πόρτα»

Από το  Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται για το οικονομικό φόρουμ, ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αισιόδοξος ότι θα πειστεί η Ουγγαρία την 1η Φεβρουαρίου να πει το ναι έτσι ώστε να αποδεσμευθούν τα 50 δις βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία και μίλησε για το μεταναστευτικό και την διαχείρισή του από την χώρα μας.

Για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Ελλάδα έχει διαχειριστεί καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το μεταναστευτικό και για τον λόγο αυτό το θέμα αυτό δεν ήταν το κυριότερο που μας απασχόλησε στις εκλογές και γι αυτό νικήσαμε με ευρεία πλειοψηφία.

Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας σκληρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής που είναι γνωστή ως εξής: προστατεύεις τα σύνορά σου και ταυτόχρονα ανοίγεις νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι δεν θα καθορίσουν την πολιτική μας οι διακινητές που ευθύνονται για άπειρους θανάτους. «Μπορείς να χτίσεις έναν μεγάλο φράχτη αλλά και να ανοίξεις μια μεγάλη πόρτα».