Μακάριος Λαζαρίδης: Πείστηκα από τον πρωθυπουργό και θα ψηφίσω το νόμο περί «ισότητας του γάμου»

Μακάριος Λαζαρίδης: Πείστηκα από τον πρωθυπουργό και θα ψηφίσω το νόμο περί «ισότητας του γάμου»

«H μόνη διαφορά σε σχέση με σήμερα είναι ότι το σχετικό σύμφωνο θα υπογράφεται στο Δημαρχείο, αντί του συμβολαιογραφείου»

Την πρόθεσή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο «περί ισότητας του γάμου», εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Μιλώντας στο MEGA CHANNEL, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι η πρόσφατη συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και οι διευκρινίσεις που αυτός παρείχε όσον αφορά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήταν που επηρέασαν καταλυτικά στην απόφασή του.

Έκανε λόγο για «ισορροπημένο νομοσχέδιο», το οποίο δεν περιλαμβάνει την παρένθετη μητέρα για τους ομοφύλους, την μετατροπή δηλαδή των γυναικών σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, ενώ θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν υιοθετούνται οι όροι «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Αναφορικά με το γάμο, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, η μόνη διαφορά σε σχέση με σήμερα είναι ότι το σχετικό σύμφωνο θα υπογράφεται στο Δημαρχείο, αντί του συμβολαιογραφείου.

Όσο για την υιοθεσία, υπενθύμισε ότι από το 1946 προβλέπεται στην Ελλάδα η υιοθεσία από έναν άγαμο άνδρα ή από μία άγαμη γυναίκα, ενώ με τα νέα δεδομένα θα μπορούν να το υιοθετεί ένα ζευγάρι, ακόμα και ομόφυλο. «Είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από πολλές πλευρές ένα παιδί να έχει δύο γονείς και όχι έναν», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι «διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν και μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες, μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στη χώρα μας το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ψηφίστηκε το 1976 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό για την κατάργηση των διακρίσεων βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού ψηφίστηκε το 2005, πάλι επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.