Δημοσκόπηση ALPHA: Παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ και για τις ευρωεκλογές με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση ALPHA: Παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ και για τις ευρωεκλογές με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Τι φοβούνται περισσότερο οι πολίτες το 2024 - Τι λένε για την πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τον γάμομ ομόφυλων ζευγαριών

Σαφές προβάδισμα έχει η Νέα Δημοκρατία και ενόψει των Ευρωεκλογών, καθώς σε σχετική δημοσκόπηση προηγείται με 17,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ, που παγιώνεται στην δεύτερη θέση και 19 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον ALPHA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος με 11%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,7%, η Ελληνική Λύση με 5,9%, η Νίκη με 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,3%, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,3%.

Στο ερώτημα τι σας φοβίζει περισσότερο του 2024, το 42% απαντά να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα, το 24% να αντιμετωπίσω πρόβλημα υγείας και το 16% να πέσω θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Στο ερώτημα συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νόμο για την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, το 49% διαφωνεί, το 35% συμφωνεί και το 16% δεν απαντά.