Μητσοτάκης για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Kαλύτερη πλέον διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών

Μητσοτάκης για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος: Kαλύτερη πλέον διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο TikTok

Στα νέα τιμολόγια ρεύματος που τέθηκαν σε ισχύ από την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νέα ανάρτησή του στο TikTok.

Όπως αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, η δημιουργία των 3+1 τιμολογίων ρεύματος (πράσινο, πορτοκαλί, μπλε, κίτρινο) βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Πλέον, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός, υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Σημείωσε δε τη στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης συστήνει στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ όπου εκεί θα δουν όλες τις πληροφορίες για τα νέα τιμολόγια.

@kyriakosmitsotakis_Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis