«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν το Σάββατο στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν το Σάββατο στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά

Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με συμμετοχή υπουργών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου κατ’ ιδίαν συνάντηση στην οικία του στα Χανιά με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των F35. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τις επισκέψεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Κατάρ, Ιορδανία, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ και Δυτική Όχθη.

Στις συναντήσεις του στην Τουρκία, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επιχειρήσει να κλείσει και το θέμα της Σουηδίας, εξασφαλίζοντας ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση θα «κάνει το καθήκον της» και θα εγκρίνει την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πραγματοποιεί την τέταρτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς· προβλέπεται να κάνει σταθμό στο ισραηλινό έδαφος», δήλωσε την Τετάρτη το βράδυ αμερικανός αξιωματούχος.

«Καμιά χώρα δεν έχει συμφέρον να υπάρξει κλιμάκωση», είπε ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς η Ουάσιγκτον δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την ευρεία υποστήριξη που παρέχει στο Ισραήλ, αφότου άρχισαν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.