Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός προορισμός

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι πλέον ένας ελκυστικός προορισμός

«Ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στο 2023»

Ιδιαιτέρως αισιόδοξη για τη νέα τουριστική χρονιά του 2024 εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της την Τετάρτη (27/12) η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέροντας ότι πλέον η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός.

Χωρίς να αναφερθεί σε νούμερα η υπουργός επεσήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού στοχεύει μεταξύ άλλων στη δυναμική προώθηση της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού κάνοντας χρήση και νέων μέσων, όπως αυτό του Tik-Tok κλπ. Αναφερόμενη στο 2023 ωστόσο, υπενθύμισε ότι πέτυχε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων ξεπερνώντας τα νούμερα του 2019, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.

«Το υπουργείο Τουρισμού θα τρέξει δράσεις που θα κάνουν πράξη το όραμα της βιωσιμότητας»

Για το 2024 το υπουργείο Τουρισμού θα τρέξει δράσεις που θα κάνουν πράξη το όραμα της βιωσιμότητας, το μέτρο και την ισορροπία σε κάθε βήμα. Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν η κυρία Κεφαλογιάννη στάθηκε στον εμπλουτισμό του τουριστικού χαρτοφυλακίου με νέα προιόντα. Όπως η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού, (καταδυτικά πάρκα-Μαρίνες κλπ), αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (περιπατητικό, χιονοδρομία κλπ).

«Αυτή την περίοδο του αρμόδιο υπουργείο κάνει αγώνα δρόμου ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης» είπε. Παράλληλα η υπουργός Τουρισμού μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μικρή παράταση για την κατάθεση των προτάσεων που αφορούν την αξιοποίηση των Μαρίνων, που λήγει σήμερα.

«Σε κάθε περίπτωση το 2025 είναι καταληκτική ημερομηνία για τις προτάσεις που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης και το πλέον παραγωγικό υπουργείο θέλει να τρέξει την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών. Το 2024 τέλος αναμένεται να είναι και χρονιά αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του υπουργείου.