Ο Μαρινάκης προειδοποιεί: Θα διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες

Ο Μαρινάκης προειδοποιεί: Θα διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες

Τι είπε για τον Αντώνη Σαμαρά

Καθιστώντας σαφές ότι όποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες θα διαγραφεί, ο Παύλος Μαρινάκης το πρωί της Τρίτης (19/12) ανέφερε: «Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία, γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας. Ο νόμος δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους».

 

Σημείωσε, δε, επίσης πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει στο διηνεκές. «Όσο υφίσταται η άδεια εργασίας υφίσταται και η άδεια παραμονής», εξήγησε.

 

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την απορία: «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι, που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και πού δουλεύουν;».

Στο ερώτημα «γιατί αντιδρά ο Αντώνης Σαμαράς;» απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού.

Μάλιστα, στην περίπτωση που ένας βουλευτής του κόμματος δεν ψηφίσει τη σχετική τροπολογία κατέστησε σαφές ότι είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, διευκρινίζοντας ότι θα διαγραφούν όσοι δεν την ψηφίσουν.

 

Ερωτηθείς ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση από εκείνον, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού, ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού, που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Για το θέμα της βίας η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σπάσει αυγά»

«Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Για το θέμα της βίας είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει «να σπάσει αυγά», ενώ για την τοποθέτηση βόμβας στα ΜΑΤ σημείωσε ότι η αστυνομία προχωρά στις έρευνες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να απαντήσει υποθετικά. Αναφορικά με τις κάμερες, δήλωσε κλείνοντας, ότι θα μπουν όπου προβλέπει ο νόμος.