Καιρίδης για Αντώνη Σαμαρά: Κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του

Καιρίδης για Αντώνη Σαμαρά: Κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του

«Σχεδιάστηκε με πολλή προσοχή - Αφορά ανθρώπους που είναι ήδη εδώ, δεν δημιουργεί "φάρο"»

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που εισάγεται σήμερα, Δευτέρα (18/12) στην Ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνεται και τη τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες, που χορηγεί σε αλλοδαπούς άδειες παραμονής για εργασία μίλησε ο αρμόδιος υπουργός.

«Φέραμε μια περιορισμένη ρύθμιση, πολύ καλά σχεδιασμένη» επεσήμανε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε πως «η μεταναστευτική πολιτική δεν αλλάζει».

Ερωτηθείς για την αντίθεση που εξέφρασε στην τροπολογία ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε ότι «κάναμε μια ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο. Αφορά αφίξεις πριν το 2021» προσθέτοντας ότι «τον κύριο σαμαρά το σέβομαι απόλυτα όπως και όλοι στη ΝΔ».

«Υπάρχει ο πάγιος μηχανισμός να δίνονται χαρτιά σε μη μόνιμους ήδη από το 2014. Υπάρχει μια οριζόντια ρύθμιση εδώ και 7 χρόνια να μπορεί να αιτηθεί. Εμείς αυστηροποιούμαι αυτή τη ρύθμιση» τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Η ρύθμιση αυτή σχεδιάστηκε με πολλή προσοχή – Αφορά ανθρώπους που είναι ήδη εδώ, δεν δημιουργεί “φάρο”» διευκρίνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πολύ γρήγορο μηχανισμό ασύλου, που ξεκίνησε επί Σαμαρά και τόνισε ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στην ολομέλεια ακόμα και για τους πιο καχύποπτους.