Συνάντηση του υπουργού Εργασίας με συνταξιούχους

Συνάντηση του υπουργού Εργασίας με συνταξιούχους

«Δικαιούνται σεβασμό και αξιοπρέπεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας συναντήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, την ώρα που συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, ο κ. Γεωργιάδης κατέβηκε από το γραφείο του για να τους μιλήσει.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το υπουργείο ανήκει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, όχι σε μένα».

Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, έχει ως εξής:

«Όσο είμαι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως είπα και στους διαδηλωτές σήμερα, η πόρτα του υπουργείου και η δικιά μας θα είναι ανοικτή. Το υπουργείο αυτό ανήκει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, όχι σε μένα.

Επί της ουσίας, οι συνταξιούχοι της πρώην Εμπορικής Τράπεζας είχαν δύο μεγάλες εκκρεμότητες εδώ και 20, περίπου, χρόνια.

Την πρώτη την λύσαμε ήδη με το νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για το δεύτερο ζητήσαμε λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά είμαι αισιόδοξος και γι' αυτό.

Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας πώς με υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές και να ξέρετε ότι εγώ ποτέ δεν αντιδικώ με τους ανθρώπους του μόχθου. Δικαιούνται σεβασμό και αξιοπρέπεια».

«Εντός του α’ εξαμήνου του 2024 η εξομοίωση των ΤΑΕ με τις ασφαλιστικές εταιρείες»

Τη δέσμευση ότι εντός του α' εξαμήνου του 2024, θα εξομοιωθούν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ως προς τις υποχρεώσεις διαφάνειας και ενημέρωσης των ασφαλισμένων σχετικά με τα (ομαδικά) συνταξιοδοτικά προγράμματά τους, ανέλαβε ενώπιον των ενδιαφερομένων φορέων ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών, για την άμεση νομοθέτηση της εξομοίωσης, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον συνάδελφο υπουργό Ανάπτυξης (Κ. Σκρέκα), και το είπα και στους εκπροσώπους των επαγγελματικών ταμείων ότι άμεσα, θα κάνουμε μία συνεργασία τα δύο υπουργεία, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να διασφαλίσουμε περισσότερο τα δικαιώματα και των ασφαλισμένων στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, κατά τον τρόπο που το κάνουμε για τα επαγγελματικά ταμεία. Αλλά δεν είναι λόγος να μην το κάνουμε στα επαγγελματικά ταμεία, όπως ισχυρίζεται η πλευρά αυτή. Είναι λόγος να το κάνουμε και στα ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Το νομοσχέδιο για την Αναμόρφωση της Κοινωνικής Ασφάλισης έγινε δεκτό - κατά πλειοψηφία - επί της αρχής από την κοινοβουλευτική επιτροπή, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, τις αρνητικές των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και την επιφύλαξη των άλλων κομμάτων.