Μητσοτάκης από τη ΔΙΜΕΑ: Τα ψηφιακά εργαλεία θα μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας

Μητσοτάκης από τη ΔΙΜΕΑ: Τα ψηφιακά εργαλεία θα μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί εύρυθμα»

«Θέλησα σήμερα να έρθω στη ΔΙΜΕΑ για να συγχαρώ προσωπικά τα στελέχη της. Θέλω να θυμίσω ότι συστάθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2020 και έχει ήδη επιτελέσει ένα σημαντικό έργο για την προστασία του καταναλωτή», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στον ανταγωνισμό, αλλά και πως δεν έχει αυταπάτες. «Οι αγορές δεν μπορούν όμως μέσα από ένα μαγικό χέρι να αυτορυθμίζονται. Γι’ αυτό και ο έλεγχος του κράτους ειδικά σε εποχές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε εισαγομένες πληθωριστικές πιέσεις είναι τόσο σημαντικός. Και πράγματι έχουν γίνει δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι έχουν επιβληθεί πρόστιμα, τα μισά έχουν εισπραχθεί, και νομίζω ότι έχει εμπεδωθεί στην αγορά ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που μπορεί να αντιμετωπίζει παραβάσεις και να παρεμβαίνει κατασταλτικά ώστε να προστατεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός και ο καταναλωτής».

Πρόσθεσε ότι «η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για την ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ είναι μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας. Γνωρίζουμε ότι τα νοικοκυριά δοκιμάζονται. Εχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να βοηθήσουμε στην συγκράτηση της αύξησης των τιμών. Γι’ αυτό και η μόνιμη μείωση τιμής 5% είναι σημαντική, επίσης 1200 προιόντα έχουν ήδη μπει εκεί, το καλάθι των Χριστουγέννων είναι ακόμη ένα μέτρο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση ειδικά στο κρέας ώστε να είναι χαμηλότερες και από τις τιμές το Πάσχα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους μηχανισμούς για τις καταγγελίες είπε ότι τα ψηφιακά εργαλεία θα μπαίνουν όλο και περισσότερο στην ζωή μας.

«Το e-katanalotis δεν έχει φθάσει ακόμη στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς που μπορεί να σκέφτονται κακόβουλα και να θέλουν να εξαπατήσουν τον καταναλωτή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε ότι η αγορά λειτουργεί εύρυθμα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη ΔΙΜΕΑ με κάμερες και πληροφοριακά συστήματα», τόνισε.

Και κατέληξε: Θα συνεχίσουμε όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή την κρίση. Τώρα δε τα Χριστούγεννα η παρουσία του κράτους πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρή.