Τουρκικός Τύπος: Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Τουρκικός Τύπος: Ιστορικής σημασίας η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Πρώτο θέμα η Διακήρυξη των Αθηνών αλλά και η βίζα-εξπρές με την οποία Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται 10 ελληνικά νησιά για επτά μέρες όλο τον χρόνο

Πρώτο θέμα στον τουρκικό Τύπο η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και η υπογραφή της Διακήρυξης Καλής Γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Hurriyet αναφέρει «100 χρόνια μετά τη Λωζάνη υπογράφηκε η Διακήρυξη Καλής Γειτονίας», ενώ η Sabah γράφει «Για την ειρήνη, ας γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο».

Η Milliyet γράφει «Άνεμος ειρήνης στο Αιγαίο» ενώ η Aksam «Ας γίνει θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο».

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ιστορικής σημασίας την επίσκεψη, ενώ πανηγυρίζουν για την χαλάρωση της βίζας στους Τούρκους πολίτες.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο SHOW TV ανέφερε: «H νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας άνοιξε με την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως 'δεν υπάρχει ζήτημα μεταξύ μας το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί'. Και από τον Μητσοτάκη ήρθε η δήλωση πως αποφασίσαμε να ξαναζωντανεψουμε τις σχέσεις μας. Οι δυο ηγέτες αποφάσισαν να να συαντιούνται τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο. Ήρθε και ευχάριστο νέο σε όσους Τούρκους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της βίζα; Οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε 10 ελληνικά νησιά και θα παίρνουν βίζα στην είσοδο με διάρκεια 7 ημερών».

Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ συνεχίζουν την κριτική για αλλαγή στη ρητορική του Ερντογάν: «Ο Ερντογάν έλεγε 'θα πάμε στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά', τώρα πήγε μέρα, όπως του είχε απαντήσει ο Μητσοτάκης».