Ερντογάν: Επέμεινε στα περί «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα κατά την επιστροφή του στην Τουρκία

Ερντογάν: Επέμεινε στα περί «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα κατά την επιστροφή του στην Τουρκία

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του κάνοντας τον απολογισμό της επίσκεψης στην Ελλάδα

Επιμένει για «τουρκική» και όχι μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμα του αμέσως μετά την αναχώρηση από την Αθήνα. .

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο X αναχωρώντας από την Αθήνα, ο Ερντογάν επέμεινε στο ζήτημα της μειονοτητας στην Θρακη, που προκάλεσε την μοναδική παραφωνία στην συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει: «Πραγματοποιήσαμε σήμερα την πέμπτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα σήμερα. Με τη Διακήρυξη των Αθηνών για Φιλικές Σχέσεις και Καλή Γειτονία, επιβεβαιώσαμε στο υψηλότερο επίπεδο τη βούλησή μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας»

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη: «Συμφωνούμε να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών από περίπου 5 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια. Στις συνομιλίες μας, επισημάναμε τη σημασία των συγκοινωνιακών έργων, όπως την κατασκευή δεύτερης γέφυρας στο συνοριακό πέρασμα των Υψάλων-Κήπων. Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Χαιρετίσαμε το κλείσιμο του στρατοπέδου Λαυρίου. Η "τουρκική" μειονότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στη χώρα μας αποτελούν τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου. Η αύξηση της ειρήνης και της ευημερίας των μειονοτήτων θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μας».