Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: Να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού – Για αίσθημα αλληλεγγύης που ενώνει τους δύο λαούς, έκανε λόγο η ΠτΔ

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: Να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού – Για αίσθημα αλληλεγγύης που ενώνει τους δύο λαούς, έκανε λόγο η ΠτΔ

Ο διάλογος τους μπροστά στις κάμερες

Την κοινή τους βούληση για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για ενίσχυση της συνεργασίας, την προώθηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής» τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Σακελλαροπούλου. Ευχήθηκε επίσης να είναι παραγωγικές οι συνομιλίες που θα γίνουν.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η επίσκεψη του αυτή είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών, έκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και τόνισε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο χωρών να μιλήσουμε για το γεμάτο μέρος του ποτηριού.

Στα τουρκικά ευχαρίστησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τέλος του διαλόγου τους μπροστά στις κάμερες.

«Το αίσθημα αλληλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς», τόνισε, από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη προς τον Ερντογάν.

Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την εδραίωση ενός κλίματος για την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις. Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για τη διαφύλαξη της ειρήνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου», συνέχισε και τόνισε: «Η παρουσία σας σήμερα στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα».