«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσίαση και το πολιτικό στίγμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Σεράφειο - Δείτε φωτογραφίες του News

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία.

Το όνομα καθώς και τις βασικές κατευθύνσεις του νέου εγχειρήματος ανακοίνωσε ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αλέξης Χαρίτσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο επί της οδού Πειραιώς, , ενώ παρεμβάσεις προηγήθηκαν από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας, αλλά και την συνείδησή μας», είπε μιλώντας πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου. Ο Νάσος Ηλιόπουλος από την πλευρά του είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν, γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνοντας τον λόγο τόνισε, πως καλούμε τον κόσμο να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια για τις δικές μας προσεγγίσεις. «Καινούργια αρχή αλλά όχι παρθενογένεση», πρόσθεσε. «Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε επίσης, χαριτολογώντας αναφερόμενος στην τοποθέτηση που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση. Έτσι με τη σειρά του, ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. πήρε τον λόγο και μίλησε για την ανάγκη για μια «Νέα Αριστερά» περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό το όνομα του νέου φορέα των «11». Όπως είπε: «Η Αριστερά στη χώρα μας κινδυνεύει από ιστορική απαξίωση».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως: «Μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι, γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια. Περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική. Για την καταπολέμηση ανισοτήτων. Για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Για την συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε. Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Μεταξύ άλλων είπε ακόμα πως: «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία». Εξήγησε ακόμα ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτική,ς μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει, ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα, αλλά ένα νέο εγχείρημα».

Δείτε φωτογραφίες του News

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος