“Σε παραφροσύνη ο Μιχελάκης”

Στην καθημερινή επιβεβαίωση, "εν τοις πράγμασι", των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται, σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, η επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να παραδώσει την έδρα της Αχαϊας στην οποία εξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου, λόγω του ότι αποδέχθηκε πρόταση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να δώσει σειρά διαλέξεων με αντικείμενο την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση.

"Η πραγματικότητα, δυστυχώς για τον κ. Μιχελάκη και για όσους τα τρία τελευταία χρόνια υιοθέτησαν την ευκολία μιας ισοπεδωτικής προπαγάνδας, είναι αμείλικτη. Και αυτό, γιατί η εν τοις πράγμασι επιβεβαίωση της πολιτικής και των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί καθημερινό γεγονός. Τρομάζει και τους απόντες από τις μάχες που δόθηκαν και τους εύκολους τιμητές της εθνικής προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια", αναφέρει η ανακοίνωση από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι "αν δεν υπήρχε αυτή η τιτάνια προσπάθεια που προηγήθηκε, γιατί κάποιοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό -χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους- την ώρα που κάποιοι άλλοι λιποτακτούσαν, σήμερα δεν θα υπήρχε βήμα για να ομιλούν. Ούτε ο κ. Μιχελάκης ούτε και οι πάσης φύσεως τιμητές – σχολιαστές. Αλλά ο κ. Μιχελάκης, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες και στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση συνεργασίας, που υποτίθεται ότι στηρίζει με την ψήφο του. Είναι κατανοητή η θλίψη του που γεννά την παραφροσύνη."

Ακόμα αναφορικά με τις διαλέξεις που πρόκειται να δώσει ο πρώην πρωθυπουργός στο Χάρβαρντ υποστηρίζεται ότι "σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών της διακίνησης των συμφερόντων, θα αποτελούσαν τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό και θα τύγχαναν της υπεράσπισής του."

Ο  Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, από τη στιγμή που επέλεξε "να δραπετεύσει" στην Αμερική, οφείλει να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. "Δεν είναι κλαμπ ούτε επισκεπτήριο η Βουλή", υπογράμμισε προσθέτοντας: "Φαίνεται, όμως ότι ο κ. Παπανδρέου μάλλον μπέρδεψε το “Επισκέπτης Καθηγητής” με το “Επισκέπτης Βουλευτής”. Και αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό".