Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανομένη αποχή

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανομένη αποχή

«Πέρα από το οικονομικό όφελος, καθώς καταργούνται οι κάλπες του εξωτερικού, δεν θα υπάρχει κόστος και για τους εκλογείς»

Η επιστολική ψήφος αντιμετωπίζει ή προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανομένη αποχή των τελευταίων ετών, έρχεται και δίνει λύση σε ανθρώπους που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά όπως οι κάτοικοι του εξωτερικού επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ήταν ιστορική η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, εναρμονιζόμαστε με άλλες χώρες αρχικά σε επίπεδο ευρωεκλογών για να μην παρεξηγηθώ, και χωρίς περιορισμούς με το νόμο που θα ψηφιστεί με τη νέα χρονιά».

Σημείωσε πως πέρα από το οικονομικό όφελος, καθώς καταργούνται οι κάλπες του εξωτερικού, δεν θα υπάρχει κόστος και για τους εκλογείς και όπως ανέφερε είναι δίκαιο για τους ανθρώπους αυτούς, διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα στηθεί ένα εκλογικό κέντρο στο εξωτερικό καθώς χρειάζεται ο ελάχιστος αριθμός εκλογέων.

«Η επιστολική ψήφος θα είναι υποχρεωτική στο εξωτερικό προαιρετική στο εσωτερικό», ενώ απευθυνόμενος στα κόμματα πρόσθεσε πως ψήφος κατά του νομοσχεδίου αυτού είναι στήριξη στην αποχή.