Νέο βαλλιστικό πύραυλο μετά τον Tayfun σχεδιάζει η Τουρκία λόγω των ελληνικών Rafale

Νέο βαλλιστικό πύραυλο μετά τον Tayfun σχεδιάζει η Τουρκία λόγω των ελληνικών Rafale

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο μετά τον Tayfun σχεδιάζει η Τουρκία στη «σκιά» των ελληνικών RafaleΤη σχετική είδηση μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (30/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης επισημαίνοντας ότι «προκαλεί εντύπωση πως η Άγκυρα αναπτύσσει τα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων τα οποία διαθέτει» και διευκρινίζοντας πως «πρόκειται για τα συστήματα Bora, Tayfun και Cenk».

«Μιλάμε για τον πύραυλο Bora, έχει εμβέλεια 80-280 χιλιομέτρων. Υπάρχει και ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun. Πέρυσι είχαν γίνει και οι δοκιμαστικές του βολές στη Ριζούντα. Έχει εμβέλεια μέχρι και τα 550 χιλιόμετρα. Υπάρχει μάλιστα η δήλωση του προέδρου Ερντογάν ο οποίος είχε τονίσει “πως θα αυξήσουμε τις δυνατότητές του”» δήλωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

«Τώρα έρχεται ο βαλλιστικός πύραυλος Cenk, ο οποίος θα έχει εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων» επισημαίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη.

Εξαιτίας της υπεροχής των Ελλήνων με τα Rafale στο Αιγαίο οι, Τούρκοι αναλυτές θυμήθηκαν και τους…. πυραύλους Tayfun.

«Θα αλλάξουν τη μοίρα των πολεμικών συγκρούσεων»

O Μεσού Χακί Τσασίν, στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Tayfun «θα αλλάξουν τη μοίρα των πολεμικών συγκρούσεων. Έχουν εμβέλεια 250 και 500 χιλιομέτρων. Όταν εκτοξευθεί πλήττει στόχους στα μετόπισθεν της Ελλάδας. Φτάνει μέχρι και την Αδριατική. Αν τα τοποθετήσεις στη Σμύρνη και τα εκτοξεύσεις, πάει τελείωσε και πλήττει τους στόχους και δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ξέρετε τι είναι αυτό; Είναι πως γλιτώνουμε από το σύστημα που μας έλεγε “πάρε αυτό, αν δεν κάνεις το άλλο, δεν σου δίνω αυτό”. Κάποτε οι Αμερικανοί μας έδιναν οπλικά συστήματα έναντι 2 δισεκ. δολαρίων. Τώρα τους δώσαμε 2,5 δισ. δολάρια και δεν μας δίνουν μαχητικά».