Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά: «Το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι πώς αυτό το διπλωματικό ζήτημα θα αξιοποιηθεί υπέρ της χώρας μας»

Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά: «Το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι πώς αυτό το διπλωματικό ζήτημα θα αξιοποιηθεί υπέρ της χώρας μας»

Τι είπε για τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

«Στηρίζουμε τις σοβαρές διπλωματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διεκδίκηση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη και Σούνακ στο Λονδίνο.

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, «ηθελημένα ή άθελά του δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα γύρω από τα γλυπτά του Παρθενώνα. Το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι πώς αυτό το διπλωματικό ζήτημα θα αξιοποιηθεί υπέρ της χώρας μας και όχι πώς ο κ. Μητσοτάκης θα το διαχειριστεί επικοινωνιακά».

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» μίλησε για «μεθοδευμένη προώθηση ενός αιτήματος της ΝΔ να εξαιρεθώ εγώ ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, επειδή δήθεν είναι κώλυμα το ότι εκπροσωπώ αφιλοκερδώς οικογένειες θυμάτων στην ποινική ανακριτική διαδικασία που διεξάγεται ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Λάρισας ήδη από τον Μάρτιο του 2023».

Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά έγγραφα, που έχει αποστείλει προς την εξεταστική επιτροπή και προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής «επισημαίνοντας τη μεθόδευση και την ακυρότητα της διαδικασίας που προκαλούν αυτές οι μεθοδεύσεις».