Ανδρουλάκης: «Καλύπτετε τον κ. Καραμανλή και τα “γαλάζια” στελέχη στον ΟΣΕ γιατί γνωρίζετε τις ευθύνες τους»

Ανδρουλάκης: «Καλύπτετε τον κ. Καραμανλή και τα “γαλάζια” στελέχη στον ΟΣΕ γιατί γνωρίζετε τις ευθύνες τους»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ανέβασε τους τόνους ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τη κυβέρνηση κι έδωσε αυστηρή απάντηση στις δριμείες επικρίσεις του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, για τη πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη σύμβαση 717, βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

«Είναι βιασμός της λογικής, ότι είμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο, όπως είπατε», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον κ. Βορίδη πως με όσα υποστήριξε, ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη της υπόθεσης. «Καλύπτετε τον κ. Καραμανλή, γιατί δεν πήγε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας και τις ευθύνες των "γαλάζιων" στελεχών για την επίμαχη σύμβαση. Το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα μιλάει καθαρά για απιστία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε στον κ. Βορίδη, πως η κυβέρνηση λέει «όχι» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, γιατί γνωρίζει την ευθύνη του κ. Καραμανλή. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλο, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε, ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ξεκινάει από το 2015 και αφορά τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή γιατί αυτό αναφέρει στο πόρισμά του ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας.