Μαρινάκης για φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών: «Δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης να δηλώνει λιγότερα από τους υπαλλήλους του»

Μαρινάκης για φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών: «Δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης να δηλώνει λιγότερα από τους υπαλλήλους του»

«Το "τσουβάλιασμα" μακριά από εμάς. Το έχουμε δείξει, έχουμε μειώσει περισσότερους από 50 φόρους»

«Δεν είναι ένα οριζόντιο Νομοσχέδιο, μία οριζόντια παρέμβαση» αλλά «ο στόχος είναι τα 3 δισ. ευρώ, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αυτό είναι μία παρέμβαση σημαντική 500-600 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε για το φορολογικό νομοσχέδιο αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Τόνισε ότι δεν είναι οριζόντιο μέτρο επειδή «η παρέμβαση αυτή ξεκινάει από μία παραδοχή. Δεν είναι δυνατόν το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει ζημιές και το 71% να δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό».

Ο κ.Μαρινάκης διευκρίνισε ότι “στο 71% δεν είναι όλοι φοροφυγάδες. Ούτε στο υπόλοιπο 29%, σημαίνει ότι κανείς δεν είναι φοροφυγάς και προσέθεσε: «Η οριζόντια αντιμετώπιση, το "τσουβάλιασμα", μακριά από εμάς. Το έχουμε δείξει, έχουμε μειώσει περισσότερους από 50 φόρους. Δεν αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής. Γιατί δεν είναι οριζόντιο; Γιατί μέσα σε αυτό το 71%, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, υπάρχει ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης, πολλοί όχι ένας, οι οποίοι απασχολούν δέκα εργαζομένους και αυτοί έχουν τον κατώτατο μισθό και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δηλώνει έσοδα κάτω από τους εργαζομένους του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε ότι «είδαμε άλλη μία φορά το εξής ίδιο σκηνικό: τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σε ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα, στο μεγαλύτερο, στο πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη όπως λένε οι ειδικοί, να παρουσιάζει τι κάνει: χρηματοδότηση, νέα σχολεία, κατασκευή των έργων τα οποία πρέπει να αποκατασταθούν, μία σειρά από πρωτοβουλίες για κάμερες, για drones, και μία αντιπολίτευση να ακολουθεί την τακτική του μηδενισμού και της στείρας άρνησης».

Τέλος αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ο κ.Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στις τοποθετήσεις του κ.Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και προσέθεσε:

«Έχουμε μια αντιπολίτευση που μηδενίζει τα πάντα, λέει όχι σε όλα και στο τέλος της ημέρας δεν έχει καμία αντιπρόταση. Προφανώς, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν μία δύσκολη πραγματικότητα εισαγόμενων κρίσεων, με πρώτη και κυριότερη την ακρίβεια, ένα εισαγόμενο πρόβλημα».